Saturday, November 17, 2007

ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ

Τόσο σύνθετα είναι όλα. Τι να έγινε άραγε, σκέφτηκε, σηκώθηκε μαλακά και γυρνώντας την πλάτη μπήκε μέσα. Ίσως μια ανεπαίσθητη γκριμάτσα απορίας να σχηματίστηκε στο πρόσωπο, αλλά είχε και δουλειές να κάνει, οπότε τον άφησε έξω μόνο του. Δεν είχε ξαναφύγει πρώτη.
Μιά έτσι μια αλλιώς, δε μπορούσε να δώσει σημασία σε τέτοιους ανθρώπους. Οι πεταμένες στα σκουπίδια κουβέντες και τα χαμόγελα ήταν πολλά. Στο τέλος χάθηκε η εν δυνάμει εμπιστοσύνη?

Τόσο απλά και τόσο σύνθετα είναι όλα. Τόσο σύνθετα που δεν μπορείς να τα καταλάβεις. Τόσο απλά που είναι περιττό να εξηγείς το παραμικρό. Μέσα σε αυτή τη λεπτή ισορροπία κινούνται οι άνθρωποι. Αδιάβαστη ύλη που δεν πρόλαβες να διαβάσεις για τις εξετάσεις οι άνθρωποι. Ύλη που δεν τελειώνει, πολλά βιβλία. Βιβλία ανοιχτά για λίγο, όποτε θέλουν.
Τόσο ίδιοι, τόσο ξένοι. Από το ίδιο υλικό. Τό αερικό που μας τυλίγει μοναδικό του καθενός.

Κάτι είδε ξαφνικά, κάτι που δεν γνώριζε για εκείνη. Άργησε να το ανακαλύψει, αλλά έκπληκτος, ήθελε να της πει. Τόσο απλά είναι όλα.

αφιερωμένο στην καλή μου φίλη Α.

6 Comments:

Anonymous Anonymous said...

"Αδιάβαστη ύλη, που δεν πρόλαβες να διαβάσεις για τις εξετάσεις, οι άνθρωποι.". Αυτή η φράση νομίζω ότι τα λέει ολα! Πραγματικά σ' ευχαριστώ! Τα συναισθήματα που ένιωσα καθώς το διάβαζα θα σου τα πω από κοντά...

9:59 AM  
Blogger Αιολος said...

Καλώς σε βρήκα.

10:25 AM  
Blogger kyriaz said...

"Ύλη αδίδακτη ο θάνατος"
είπε η Δημουλά...
Συγγενεύει η σκέψη σας.

2:10 PM  
Blogger Aντώνης said...

"Αδιάβαστη ύλη, που δεν πρόλαβες να διαβάσεις για τις εξετάσεις, οι άνθρωποι.". Κι εγώ αυτό κράτησα. Και το πόσο απλούστατα σύνθετοι είμαστε! Μάλλον την σύνθεση μας πρέπει να βρούμε τρόπο να απλοποιήσουμε νομίζω. Καλό σου απόγευμα και καλή επιτυχία στα διαγωνίσματα...γενικώς...

6:43 AM  
Blogger Albert said...

Καλό είναι πάντως να μην αγχωνόμαστε με τις εξετάσεις μιας και όλοι θα κοπούμε...;)

5:31 PM  
Blogger perssefoni said...

σας ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια σας!
ας είναι τα ανεξήγητα η γοητεία μας!
;)

7:19 AM  

Post a Comment

<< Home